19th Ave New York, NY 95822, USA

V Fira del Ferro Pirinenc

12 de juliol de 2014 – 13 de juliol de 2014

La V Fira del Ferro Pirinenc està prevista pel cap de setmana del 12 i 13 de juliol de 2014 i versarà sobre les fargues i el 1714. Reserveu agendes!

Forjadors i forjadores, agents relacionats i moltes altres persones vinculades al món del ferro, s’aproparan a la Vall Ferrera, al peu de la muntanya més alta de Catalunya, i un dels indrets més importants del Pirineu en explotació siderúrgica, per conèixer els secrets ancestrals que acompanyen el treball en ferro.
Enguany celebrem la cinquena edició de la Fira del Ferro i la dedicarem a la celebració del tricentenari del 1714, moment en què les fargues van agafar força a la vall Ferrera. Per això, tota la fira s’ambientarà en el 1714 i us animem que us vestiu de forjador de l’època o que porteu algun element característic del vestuari del segle XVIII (barretina, faixa, etc.).

Durant la fira hi haurà demostracions de forja, exposicions relacionades amb el ferro i la forja, tallers de forja d’iniciació per a nens, rutes guiades, representació teatral sobre els conflictes del ferro i les fargues al segle XVIII, mercat d’artesans i productes alimentaris, concerts, espectacles i molt més. A l’igual de l’any passat hi haurà “El camí del ferro, del bosc a la farga” una visita de descoberta del procés d’obtenció del ferro: elaboració d’una carbonera tal i com es feia antigament a la vall per obtenir el carbó, element indispensable per convertir el mineral en ferro. Presenciarem com funciona un forn de reducció realitzat amb maó reflectant. També es veurà el funcionament d’una trompa d’aigua com les que hi havia a les fargues de la Vall Ferrera i que eren les encarregades d’obtenir un flux d’aire continu al forn per reduir el mineral de ferro, per després fer-ne lingots amb el martinet, i baixar-lo amb rais Noguera Pallaresa avall. I finalment, es posarà en funcionament la reproducció del martinet que es va construir a la passada Fira.

Com fa milers d’anys, el reflex del foc a les muntanyes, ens retornarà les màgiques històries dels boscos de ferro. Si voleu formar part d’aquesta especial celebració, hi esteu tots i totes convidats. Us hi esperem!

Detalls

Inici:
12 de juliol de 2014
Finalització:
13 de juliol de 2014
Esdeveniment Categories:
Web:
https://www.facebook.com/FiraDelFerroPirinenc

Organitzador

Boscos de Ferro
Correu electrònic:
patrimonivallferrera@gmail.com
Web:
http://boscosdeferro.blogspot.com.es/

Recinte

La plaça
Alins, Lleida Espanya + Mapa de Google