19th Ave New York, NY 95822, USA

Pla Montferrer, Enric

La vida m’ha portat a ser escultor i forjador d’ençà que un bon dia em vaig deixar captivar pel foc i la matèria. Aleshores  em vaig adonar que a través de l’escultura podria expressar els meus sentiments, les meves emocions i sensacions. Però sobretot, aquest ofici meravellós em regala  el plaer  de crear formes, textures i colors, dibuixar a l’aire i donar lleugeresa a uns materials que poden ser freds i pesats com el ferro i l’acer. Tot plegat  buscant un diàleg amb altres materials, i cercant sempre la bellesa, sensualitat o provocació a les meves obres.

Avui, després del pas del temps, puc afirmar que a meva obra és un petit univers curull de peces sinuoses i poètiques, que vull que arribin a tothom i a tot arreu. Anhelo que la gent interactuï amb elles i se les faci seves. Com deia el meu amic Miquel Martí i Pol, quant un seu poema es publicava, passava a ser de tothom. Si les meves obres diuen quelcom a la gent, positiu o negatiu, però no els deixa indiferents, crec que ja estan transmetent quelcom meu.

L’escola d’Art de Vic fou on vaig descobrir el foc i la seva màgia encisadora. Allà vaig orientar el meu art cap a la forja artística, i és on vaig aprendre  a dominar un ofici i unes tècniques que esdevindrien imprescindibles per a convertir-me en un escultor. Un cop vaig tenir prou base teòrica i pràctica, vaig seguir el meu aprenentatge al costat de l’escultor Josep Plandiura, al Centre Internacional d’Art i Recerques de “La Rectoria” de Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental). Amb ell vaig col·laborar-hi treballant especialment amb escultures de gran format, i vaig aprendre a dominar l’espai, les noves tècniques i els nous llenguatges que requereix aquest gran format, creant obres monumentals per tot tipus d’espais públics i privats.

Nom Enric Pla Montferrer
Localitat Alpens
Provincia Barcelona
Especialitat Mestre Forjador i Escultor
Web www.montferrer.cat
Contacte enricpla@gmail.com
www.facebook.com/enricplamontferrer
T. 626 389 116